Podijeli sadržaj

  • Podijeli emailom
  • Podijeli na Facebooku
  • Podijeli na X
  • Podijeli s WhatsAppom
Autor/ica
Gradska knjižnica Rijeka
Središnja narodna knjižnica grada Rijeke. Mjesto dobrih knjiga, stvaralaštva i začina za kvalitetno slobodno vrijeme. više

Nakon potpisa ugovora s izvođačima radova na pretvaranju zapuštenog i ruševnog tzv. t-objekta u središnju zgradu Gradske knjižnice Rijeka još 27.8. (podsjetimo se uzbudljivog i povijesnog trenutka ovdje) sljedila je faza pripreme izvođača za početak radova na kompleksnom terenu s nekoliko zahvata i različitih izvođača.

Ta faza stiže svom kraju te je za tjedan od 30.9. predviđen početak konkretnijih radova na samom objektu. U jednom trenutku tijekom listopada započet će i rušenje nestabilne tzv. "nožice" što će biti posebno upečatljiv trenutak. U svakom slučaju riječ je o relativno dugačkom i kompleksnom procesu.

IMG_20190917_080118

Usko vezani uz funkcionalnost t-objekta su i zahvati koji su u tijeku na uređenju okolnih javnih površina gdje se postavlja sva potrebna podzemna instalacija, posebno kompleksna zbog podzemnih voda i karakteristika prostora tijekom oborina.

71216229_506882826816497_7331069640203829248_n

Za to vrijeme s kolegama koji razumljivo iskazuju sve veći interes za sve što se odvija u kompleksu povremeno imamo priliku proći u šetnju. Tako je pri održavanju skupa svih American Cornera u Hrvatskoj "Benčić" bio obvezno odredište.

IMG_20190912_160843

Radovi pak na Dječjoj kući u kojoj će biti i Dječji odjel Stribor svemu pružaju vrlo konkretne konture. Sve se dobro može vidjeti i u videu Novog lista nastalom tijekom nedavnog obilaska gradilišta. Dobro napreduju radovi i na Palači Šećerane koja postaje Muzej grada Rijeke, a Muzej moderne i suvremene umjetnosti već relativno dugo i živi u kompleksu.

Tijekom ovako opsežnog zahvata poseban je užitak gledati živost koja je zavladala godinama mrtvim kompleksom, a koji će postati prošireni centar Rijeke. S pomišlju na to lakše je živjeti i uz svakodnevne kamione koji ulaze i izlaze s gradilišta.

IMG_20190924_124740

Do sljedećih vijesti - prošećite Potokom. :)

Objavljeno  | Autor/ica: 

Čitaj i ovo:

/
GKR bira

Malo drugačija povijest: 10 naslova po našem izboru

/
GKR bira

Sjeti se kako smo se voljeli: 10 naslova o ljubavi, ljubavnim problemima i kako ih prevladati

/
GKR bira

Slušaj, zove me šuma: 10 naslova za upoznavanje s prirodom

/
GKR bira

Čovjek. digitalno izdanje: 10 naslova za samoobranu od digitalne hiperaktivnosti